מאפה לימון
מאפים מתוקים מתכונים

עוגת לימון שמשמחת את הלשון ואת הלב

לאורך ילדותי, היה דבר אחד עיקרי שלא הסתדר לי בכל פעם שמישהו דיבר על קינוחים או הגיש אותם – אנשם שאוהבים עוגת לימון. למעשה, כל קינוח שהוא שכלל לימון, לא היה לי ברור. איך הדבר החמוץ הזה יכול להיות קשור בדרך כלשהי לדבר מתיקה? כמובן שעם השנים בגרתי והתפתחתי יחד עם העולם והבנתי שקינוחים אפשר לעשות כמעט מהכל. יש היום אפילו מוס שוקולד טבעוני מאבוקדו, בחיי! אבל לא רק זאת שהבנתי שלימון זה לגמרי לגיטימי כמרכיב בקינוח ואפילו כמרכז שלו, גיליתי שזה אחד מהטעמים המועדפים עלי בקינוח.

מה שאפילו יותר מצחיק, זה שהעוגה שלי, זו שהכי מהירה להכנה, הכי אהובה וחביבה על כל בני הבית ומתחסלת תוך שעות, זו שנאפית בבית מדי שבוע וכשבאים אורחים בספונטניות אני יכולה להכין בעיניים עצומות, זו דווקא עוגת לימון. עם הזמן, הבנתי שאני דווקא לא אוהבת את הקינוחים שלי מתוקים מדי ושהלימון נותן טוויסט מעניין מאוד בתוך כל המתיקות.

> קליק למתכון עוגת גבינה ודובדבנים מהמם של רות אופק

הסוד הוא לשמור על האיזון הנכון בין החמוץ למתוק, כמובן על פי ההעדפה והטעם האישיים שלכם, וכמו כן לשמור על עסיסיות וייחוד בעוגה או בכלל בכל קינוח שכולל בתוכו לימון. אז הנה לפניכם מתכון אהוב ומפנק של עוגת לימון נהדרת, מלאת טעם ועסיס שטובה לכל מאורע, אירוח או סתם נשנוש עם הקפה באחר צהריים של יום ארוך ומה שהכי מפתיע ונחמד בה, זה שהיא אפילו פרווה ומתאימה לכל שעה ביום!

מצרכים נדרשים:

כוס וחצי קמח לעוגות

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

כף וחצי גרידת לימון

1 כוס סוכר חום או סילאן על פי הטעם

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

3 כפות חלב שקדים (אפשר גם מים)

3 ביצים גדולות

1/2 כוס שמן קוקוס

מצרכים לסירופ:

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

רבע כוס + 2 כפות סוכר חום

תבנית מלבנית מאורכת באורך 30 ס"מ

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מערבבים היטב בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את גרידת הלימון עם הסוכר, מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח אל הבלילה הרטובה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושים. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים את הבלילה פנימה, כדאי לא למלא עד הסוף.
  5. אופים כחצי שעה (או כעשרים דקות בתנית קטנה יותר). כדי לבדוק שאכן מוכן, נעצו קיסם במרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים, העוגה מוכנה.

בזמן האפייה ניתן להכין את הסירופ: מבשלים את מיץ הלימון והסוכר על אש בינוית עד שהסוכר נמס כליל והתערובת שקופה. מניחים בצד לצינון. לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים אותה באמצעות קיסם או סכין חדה מאוד (נקבים שטוחים, לא לחפור) ומוזגים מעל בזהירות את הסירופ כך שיחדור פנימה. ניתן לקשט מעל במעט גרידת לימון, סירופ ופיסטוקים, בתאבון!

שירלי קרביץ
שירלי כותבת ועורכת במגזין קולינריום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *