פיצה כרובית
המגזין כללי מתכונים

שוב כרובית בתנור? לא, הפעם נכין ממנה פיצה!

הכרובית לא כל כך יפה, וגם לא בת 16, אבל היא יודעת ועוד איך משהו על העולם הקולינרי הזה! היא לא עוד ירק שיש לו כל מיני ערכים תזונתיים בריאים. היא דווקא יכולה לצאת ממש טעימה אם יודעים לשלב אותה נכון במגוון של מנות. הטעם שלה יכול להתחבר עם לא מעט תבלינים, תבשילים וירקות. לכרובית יצא שם קצת משעמם, ולמנה המפורסמת כרובית בתנור יצא שם עוד יותר משעמם, אך אם יודעים איך להשתמש בה כמרכיב בישול יש שלל אפשרויות שבכלל לא העליתם בדעתכם.

כרובית כתוספת למרק

כרובית יכולה להיות תחליף ראוי לשמנת במרק מוקרם הודות למרקם קטיפתי נפלא שהיא מוסיפה למרקים. צריך לקצוץ אותה, להרתיח, לרסק לפירה ואז לערבב בתוך המרק שאתם מכינים. הטעם ירגיש לכם בדיוק כאילו הוספתם למרק שמנת – תנסו ותגלו!

קרוטוני כרובית

עזבו אתכם מקרוטונים שעשויים מלחם יבש – סתם פחמימות משמינות. כל כך פשוט להכין קרוטונים מכרובית – צולים כרובית עד שהיא הופכת לקראנצ'ית ומפזרים חתיכות מעל המרק. אפשר גם לנשנש את הקרוטונים בלי לחוש כל ייסורי מצפון כי מדובר במשהו בריא לחלוטין.

תחליף בצק לפיצה

נכון שזה נשמע קצת הזוי? מדובר בקרש הצלה רציני עבור אנשים שעושים דיאטות ומפחיתים פחמימות. כרובית יכולה להיות תחליף מצוין לבצק פיצה פריך.

> קליק למתכון כרובית בתנור של רות אופק

קל מאוד לעשות זאת – פשוט קוצצים את פרחי הכרובית לקוביות קטנות, טוחנים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם של אורז, מחממים במיקרו עם 1/4 כוס מים במשך 8 דקות, מערבבים עם גבינה צהובה מגורדת וביצה, מוסיפים תיבול כמו אורגנו וכל שנותר הוא רק להעביר לתבנית אפייה ולרדד את הבצק שנוצר עד שמתקבלת פיצה עגולה. כמובן שאפשר למרוח גם רוטב פיצה ולפזר תוספות שאוהבים כמו פטריות או זיתים, וזהו – שולחים לתנור למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות.

שילוב כרובית עם שלל רטבים

תהיו עם ראש פתוח ותנו לדמיון לקחת אתכם לאן שרק תרצו בכל הנוגע לרטבים שכרובית משתלבת אתם נהדר. אפילו מנה של כרובית בתנור יכולה להשתדרג  משמעותית אם מוסיפים לה רוטב כמו שמנת ופטריות עם הקרמה. זה קצת יותר בריא מאשר לאכול פסטה.

פירה כרובית

כל כך פשוט להכין אבל משום מה אנשים לא חושבים אפילו בכיוון. זה ללא ספק פירה בריא במיוחד, כי הוא דל בקלוריות ושופע בוויטמינים. כל שצריך לעשות הוא להרתיח ראש כרובית ולטחון אותו עם תבלינים. בשביל הילדים הקטנים מומלץ להכין פירה רגיל ולערבב אותו עם פירה הכרובית – יהיה להם ממש טעים ולא אמורים להיות "פרצופים".

נשנוש או מנה ראשונה

הכרובית מקבלת טעם נהדר אם טובלים אותה במתבלים אהובים. כיף לאכול אותה כך כמנה ראשונה או כנשנוש שבא עם הבירה. מכינים כרובית בתנור עם קצת מלח ושמן זית עד שמתקבלת כרובית פריכה ומגישים ביחד עם המתבלים.

שירלי קרביץ
שירלי כותבת ועורכת במגזין קולינריום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *