מנקה
המגזין כללי

פתרונות ניקוי למוקדי החיידקים בבית: מדלי הפלא ועד מדיח הכלים

אנחנו עובדים קשה על מנת לשמור על הבית שלנו נקי, יפה ומסודר, כי אחרי הכול הבית הוא פיסת הגן עדן הפרטית שלנו. אך גם בית שמצוחצח על בסיס יומי יכול למשוך אליו מיני חיידקים וחיות אחרות. למעשה, יש לנו סיכוי די גבוהה לחלות דווקא עקב חיידקים שמתקיימים וחיים בשגשוג אצלנו בבית מאשר מכל מקום אחר, אומרים המומחים.

אך אל דאגה, אין צורך להיכנס ללחץ, כי אנחנו איתרנו עבורכם את כל המקומות שבהם יש סיכוי גדול להצטברות של חיידקים וגם יש לנו פתרונות איך להיפטר מהם.

אז הנה לפניכם 4 מקומות בבית שהם רגישים במיוחד. אם תנקו מקומות רגישים אלו היטב תוכלו לנופף לשלום לכל החיידקים, ולקבל בברכה בריאות.

  1. הכיור במטבח וספוגיות ניקוי הכלים. באופן כללי, הבית שלנו מציע שפע של מקומות שבהם חיידקים להתפתח בהם במטבח, לרבות: הניקוז בכיור המטבח, השיש ומשטחי העבודה, מגבות מטבח, ספוגיות ניקוי הכלים ושטיחי מטבח. כדי להיפטר מהחיידקים שהתנחלו במטבח שלנו חשוב לנקות אחרי הבישולים ומיד לאחר הארוחה. נקו את הכיור היטב, את ניקוז הכיור עם אקונומיקה, הבריקו את המשטחים שעליהם עבדתם כדי להכין את האוכל, כבסו את השטיחים, אל תשאירו סמרטוטים לחים כי הם כר פורה להתפתחות של חיידקים וכבסו את הסמרטוטים שאתם משתמשים בהם.
  2. חדר האמבטיה. בטח כבר שמתם לב לכך שיש קשר בין רטיבות לבין הצטברות של חיידקים. חדר האמבטיה הוא חדר רטוב לגמרי על כן יש לו פוטנציאל אחסון רב לחיידקים. אבל אם תחשבו על זה לעומק גם פעולת הניקוי באמבטיה היא הדרך שלנו להיפטר מאבק, לכלוך ובתוך כך גם חיידקים. העניין הוא שכאשר אנחנו מתקלחים ומסירים מעצמנו את החיידקים שדבקו בנו, לא כל החיידקים מתנקזים בסדר מופתי אל הביוב. חלק מהם נאחזים במשטחים הלחים והרטובים שיש לחדר האמבטיה להציע, ושם הם יכולים לשגשג מבלי מפריע. כדי להרחיק את החיידקים מחדר האמבטיה השתמשו בדלי הפלא. הקפידו לנקות את חדר האמבטיה לפחות פעמיים בשבוע והשתמשו בציר של המגב שמגיע בערכת דלי הפלא ובסחבה האיכותית כדי להגיע למקומות רגישים שעלול להצטבר בהם לחות ומים. נקו את המקלחון או האמבטיה שלכם לפחות פעמיים בשבוע, אל תשכחו לשפשף היטב גם את צידי האמבטיה והמקלחון, את הקרמיקות ואת דלתות המקלחון. הקפידו להחליף תדיר מגבות גוף וידיים, כאשר אתם מסיימים להתנגב, וודאו שאתם מייבשים היטב היטב את המגבות.
  3. כביסה רטובה. שוב אנחנו נוגעים בשטח רטוב, והפעם הכביסה שלנו. הבגדים המלוכלכים שלנו עמוסים בחיידקים שאספנו במהלך היום שלנו, ולא נפרט יתר על המידה על חיידקי האי-קולי שעלולים להצטבר בלבנים שלנו, ולעבור אלינו רק מהעברת הלבנים מסל הכביסה למכונת הכביסה. לכן, המומחים ממליצים לכבס לבנים בנפרד ובטמפרטורות גבוהות, כאלו שיכולות לחסל כליל את החיידקים. בנוסף, חשוב מאוד לוודא שהכביסה שלנו מתייבשת היטב ומהר. אם חורף הקפידו להעביר מהר את הכביסה הרטובה למייבש – כדי שחיידקים לא יתרבו בבגדים הלחים שלכם. ואם קיץ, תלו מהר את הכביסה מרגע שהמכונה מסיימת לכבס.

מברשת השיניים. עוד מקום לח שחיידקים אוהבים להתאסף בו הן מברשות השיניים שלנו, ואם נוסיף לכך את העובדה שבפה של אדם ממוצע גם כך חיים יותר ממיליוני מיקרובים, ממש ברוק שלנו, הרי שמדובר באזור מועד לפורענות. המיקרובים האלו אוכלים את אותו האוכל שאנחנו אוכלים ובבואנו לצחצח שיניים חלק מן החיידקים והמיקרובים עוברים למברשת השיניים שלנו.

מה עושים? ראשית, הקפידו לשטוף היטב את מברשת השיניים עם מים חמים, אפילו רותחים, בתום כל צחצוח. לאחר הניקוי אל תניחו את המברשת שוכבת על הכיור, כך החיידקים יכולים להצטבר בלחות שעל המברשת. העמידו אותה (בכוס, למשל) כדי שכל המים יזלגו ממנה למטה, גם אל תסגרו את המברשת הלחה בתוך ארון סגור או בתוך תיק רחצה – גם במקומות האלו חיידקים מתרבים בהצלחה. תנו למברשת השיניים שלכם להתייבש היטב באוויר ונסו להכניס אותה למדיח הכלים מדי פעם.

שירלי קרביץ
שירלי כותבת ועורכת במגזין קולינריום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *